Onze digitale stad gaat veranderen!

Je hoeft nu nog niets te doen en de onderstaande planning loopt uit! We zullen jullie hier en via mail naar je @dse.nl  adres tijdig informeren en nemen ruim de tijd om alles goed te begeleiden.
Afgelopen jaar is de DSE-server verhuisd naar een nieuwe tijdelijke locatie. Dankzij de inzet van onze systeembeheerders en Claranet heb je daar waarschijnlijk niets van gemerkt. Eind 2019 moeten we de DSE-server definitief verhuizen. Voor dat moment moeten we de DSE-omgeving aanpassen zodat DSE en jouw vertrouwde DSE-emailadres  nog jaren actief kunnen blijven.

In de loop van dit jaar komt er een emailbericht waarna je actie moet ondernemen. Bekijk dus regelmatig deze site en je dse-email  Als je dan niets doet, verdwijnt later dit jaar 2019 jouw DSE-email adres.

Jouw DSE-emailadres
Naar verwachting lukt het om DSE-email gebruikers de mogelijkheid te bieden om hun vertrouwde gebruikers DSE-emailadres inclusief eventuele aliases en automatische maildoorsturing te behouden. Eind eerste kwartaal van 2019 hopen wij de keuze gereed te hebben voor een email provider die de DSE-email aan gaat bieden. Jouw DSE-email kun je dan, tegen een geringe vergoeding, blijven gebruiken.
In de loop van dit jaar volgt meer communicatie.

Jouw DSE gebruikerswebsite
Een kleinere groep mensen heeft bij DSE een eigen website of een website voor bijv. een vereniging.
Is het een website die je zelf hebt ge-upload, dan kan die website met zijn huidige adres meeverhuizen naar de nieuwe provider die we ook voor de e-mail gaan kiezen. Sommige functies zullen het wellicht dan niet meer doen, zoals webformulieren, tellers en frontpage-functies.

Voor websites die met onze wordpress of greymatter gemaakt zijn, is eenvoudig meeverhuizen waarschijnlijk niet mogelijk.
In dat geval moet de gebruiker zijn webpagina’s tegen betaling onderbrengen bij een commerciele provider. Vanuit DSE kunnen we zorgen dat iedereen die het oude (huidige) websiteadres bezoekt automatisch wordt doorverwezen naar de nieuwe provider. Omzetten van de website pagina’s moet definitief in het derde kwartaal gebeuren. Voor mensen met eigen webpagina’s komt na de omzetting van de email nog nadere informatie.

Samenvattend:
1e kwartaal
– voorbereiding en informatie over omzetten DSE-email en DSE-websites

!!!!!  – De tijdsplanning hieronder loopt uit we brengen jullie op de hoogte zodra we meer duidelijkheid hebben- !!!!!

2e kwartaal
– aanpassen van DSE-email instellingen door gebruikers en overstap naar de nieuwe DSE-email aanbieder

3e kwartaal
– verhuizing en aanpassing DSE websites van gebruikers

4e kwartaal
– verwijdering van DSE-emailadressen en websites van gebruikers die niet actief zijn omgezet

Vanaf 2020
– DSE-site met nieuws, DSE regio informatie en historische omgeving met alleen de doorverbinding naar nieuwe omgevingen van websites.

Nogmaals: je hoeft nu nog niets te doen. Er komt nog nadere informatie.
Bij vragen kun je altijd contact opnemen met helpdesk@dse.nl

10 comments

 • Ik heb enkele websites bij DSE ondergebracht die met MS Frontpage zijn gemaakt. Is het zo dat die helemaal niet meer zullen draaien in de nieuwe omgeving, of gaat het alleen om bepaalde functies?
  Ik hoop van harte dat de sites kunnen blijven bestaan!

  • Rien Valk

   Zoals het er nu uitziet is het de bedoeling dat bestaande DSE sites overgezet worden en onder het DSE domein gehost worden door FWX. Meer informatie volgt zodra alles door onze IT vrijwilligers en de mensen van FWX goed uitgezocht is. Er worden t.z.t ondersteuning en uitleg bijeenkomsten georganiseerd.

   Frontpage functies worden niet meer ondersteund maar in principe moeten jouw sites gewoon zichtbaar blijven, Je zou eens kunnen onderzoeken of je als een vorm van backup via deze link https://websitedownloader.io/ die oude sites werkend op je eigen computer kunt zetten..

   • Bedankt voor je snelle antwoord, Rien

   • Eric

    Frontpage-functies (‘Frontpage extensies’) worden al heel lang niet meer ondersteund door Microsoft. Wij hebben op de huidige DSE nog wel een beperkte frontpage functionaliteit. Na de komende migratie zal die functionaliteit helaas verdwijnen. In principe blijven de sites dan nog wel werken, maar zonder de functionaliteit van de ‘extensies’. Wat dan b.v. niet meer werkt zijn: frontpage tellers/counters, frontpage webforms, frontpage zoeken/search, frontpage afschermingen. En je kunt ook niet meer uploaden met je frontpage extensies. Maar je kunt op je eigen computer nog wel gewoon in frontpage blijven werken, alleen zal je dan bij het uploaden voor FTP-upload moeten kiezen en zelf moeten bijhouden welke bestanden geupload moeten worden.

 • Rogier

  kunnen we straks met een linkje of een paar linkjes in een keer alle mails / adresboek / www folder / work folder etc downloaden in een compressed formaat? tar/zip etc

  • Rien Valk

   Dat lijkt me niet. Het is de bedoeling dat het zonder problemen overgaat onder het dse.nl domein gehost en onderhouden door het Eindhovense fxw.nl Die onze Digitale Stad Eindhoven een warm hart toedragen. Persoonlijk hoop ik dat daar nog hele mooie dingen uit voorkomen.

 • Eric van de Meerakker

  Ik hoop wel dat de vertraging niet inhoudt dat dadelijk alles ineens op stel en sprong moet worden omgezet om toch ‘eind 2019’ als deadline te halen?

  • Rien Valk

   Nee hoor, Juist omdat we alles zo zorgvuldig mogelijk willen regelen kost het meer tijd. We nemen genoeg tijd om de overgang voor iedereen makkelijk te maken en zullen waar daar behoefte aan is onze gebruikers zeker ondersteunen.

 • Mariël

  Het is nu de laatste maand van het 2e kwartaal. Ik heb nog niks gehoord. Wat is de stand van zaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *