Help Eindhoven Hartveilig te worden!

ehvhartveilig

Eindhoven Hartveilig streeft ernaar om van heel Eindhoven een 6-minutenzone te maken.

Wat is een 6-minutenzone?

Een 6-Minutenzone is een gebied dat zo is ingericht dat mensen binnen 6 minuten de juiste hulp kunnen bieden bij een hartstilstand: 112 bellen, starten met reanimeren en een AED inzetten. Een 6-minutenzone is dus een gebied waarin de burgerhulpverleners binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunnen zijn met een gemiddelde snelheid van 15 km/uur. Hiermee wordt de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroot.

Mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd, kunnen zich opgeven als vrijwilliger voor een 6-minutenzone. Als een telefonische melding via 112 binnenkomt, zal de meldkamercentralist de burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een SMS-bericht sturen op de mobiele telefoon met de instructies, plaats van de AED en het adres van het slachtoffer. De SMS wordt gestuurd naar maximaal 30 burgerhulpverleners van wie de locatie het dichtst bij het adres van het slachtoffer ligt.

Om van onze stad een 6-minutenzone te maken hebben we 2 belangrijke dingen nodig:

1. Voldoende AED’s verdeeld over de stad die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dus met een buitenkast. Er zijn maar elke wijken in de stad die nu hartveilig zijn en enkele wijken zijn bezig dit te bereiken.
2. Voldoende opgeleide EHBO’ers, BHV’ers of mensen die kunnen reanimeren EN die zich aangemeld hebben bij HartslagNu.nl. Deze mensen worden burgerhulpverleners genoemd.

Op dit moment zijn er nog niet voldoende burgerhulpverleners in onze stad. Om dit te bereiken zou het fijn zijn als alle BHV-ers en EHBO-ers en mensen met een geldig reanimatiecertificaat zich aanmelden bij HartslagNu.nl.

Wil je leren reanimeren en een AED leren bedienen, meld je dan aan voor een reanimatie cursus en na de reanimatiecursus van 4 uur, krijg je een certificaat waarmee je je kunt aanmelden bij HartslagNu.nl.
De kosten voor zo’n cursus zijn rond de 40 euro en worden vergoed (vanuit de aanvullende polis) door diverse verzekeraars onder ‘preventie’ of ‘cursus’.

Zoals je op het plaatje ziet, is Eindhoven nog lang niet hartveilig en zijn er vooral in Woensel initiatieven opgezet voor het opzetten van 6-minutenzones. Wil jij dit voor je wijk opzetten, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je dan helpen. email: hartveiligheesterakker@gmail.com of bel: 06 26198799

667total visits,2visits today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *