Weerhistorie: All-time warmterecords voor de regio Eindhoven verbroken.

Vrijdag 27 juli 2018 zijn er twee warmterecords verbroken. Dat zijn geen dag- of maandrecords maar all-time warmterecords. Nog nooit is het zo warm geweest in Eindhoven dan op deze vrijdag.

Max.temp.record.  Tmax. (warmste dag-27-7-2018)
Aan het eind van de middag, even na 16:00 uur was de temperatuur in Eindhoven opgelopen tot 36,7 ⁰C. Nog nooit is in onze regio een dergelijke hoge temperatuur voorgekomen en dit is dus het all-time warmterecord voor Eindhoven.
Deze temperatuur is de officiële temperatuur voor de regio Eindhoven en is gemeten op het KNMI-weerstation op het vliegveld.
Hiermee is het oude record verbeterd met 0,1 ⁰C.
De historie van dit warmterecord is als volgt.

In september 1949 is op het vliegveld Eindhoven een temperatuur gemeten van 33,9 ⁰C.
Deze waarneming heb ik niet meegenomen in het bovenstaand lijstje omdat deze waarneming niet op een KNMI-station is gedaan en ook niet door het KNMI is erkend.

Min.temp.record. Tmin. (warmste nacht)
In de nacht/vroege morgen van 27  juli is rond 6:00 uur de temperatuur in Eindhoven gezakt tot 23,6 ⁰C. Na 6 uur is de temperatuur weer gaan stijgen.
Nog nooit is het in onze regio ’s  nachts  zo warm gebleven en dit is dus ook een nieuw all-time warmterecord voor Eindhoven.
Ook dit is weer op het vliegveld gemeten en door het KNMI bevestigd.
De historie van dit warmterecord is als volgt.

Ook hier moet ik weer bij aantekenen dat in juli 1949 op het vliegveld een minimum nachttemperatuur is gemeten van 20,9 ⁰C. Ook deze waarneming is niet door het KNMI gedaan en derhalve niet erkend. Ik heb in bovenstaand tabelletje deze meting dan ook niet meegenomen.

Het gaat dus hard met de temperatuurstijgingen als gevolg van de klimaatverandering.
Toch zijn er nog steeds mensen die niet geloven in een klimaatverandering. Als ik naar de cijfers van Eindhoven kijk dan is ontkennen eigenlijk niet meer mogelijk.

Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *