Jippie! Zomervakantie!

Jippie! Zomervakantie!

Wat heerlijk!!  De vakantie staat voor velen van ons voor de deur!
Tijd om te genieten van elkaar, van natuur, zon en zee, bergen en meren, mooie plaatsen of lekker thuis zijn. Even nieuwe energie opdoen zodat je na je vakantie er weer tegenaan kunt. Ja dat zeggen we meestal. Ons innerlijk vraagt ook om vakantie: ruimte en aandacht om bij jezelf te komen. Niet weer doorhollen, plannen wat je allemaal wil gaan doen en je vakantie als een volgend project aan pakken dat je even moet klaren.

Zoek eens de stilte in jezelf op, als je ergens bent in de natuur of in je eigen omgeving. ‘Hoe voel ik me? Wat speelt er in mij of mijn leven? Zit ik op mijn eigen pad? Doe ik dingen waar ik blij van word?’’ Allemaal vragen die omhoog kunnen komen als je ruimte neemt om te ademen. Laat de stilte vanuit je innerlijke natuur tot je komen en adem rustig in en uit. Dat verlicht jezelf, het geeft je energie en brengt je in een bewuste aanwezigheid. Zonder stress. Je lichaam ademt op, je komt op adem, als je in aanraking komt met deze innerlijke bron.

En in die rustige innerlijke stilte zul je helderheid vinden en vrede. Antwoorden komen ineens in je op in een innerlijk weten. Ze kan je weg begeleiden en rust brengen. De zonnewende stelt je de eeuwige vraag van duisternis en licht. Van ontvankelijk zijn en vrucht dragen. Van uitbundig tot bloei komen en van inkeren en groeikracht vinden. De zonnewende vindt elk móment plaats. In jezelf. In de beweging van duisternis naar Licht. In van onwetendheid naar heelheid groeien. De energie van Liefde en Licht stroomt tot in jou. Ze brengt in jouw hart haar onuitputtelijke kracht tot leven. Zo bereidt ze je voor om haar in jezelf en de wereld tot bloei te doen komen. Laaf je gerust aan deze bron, die er elk moment is, als jij er voor kiest om er ruimte voor te maken. Nu.

Fijn vakantie!!!

Mirjam Langenhuijsen/auteur van Het Boek van het Hart
voor meer informatie over het boek en over activiteiten in het najaar, kijk op
http://www.bewegingvanhetgoudenhart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *