Filmavond over kernenergie en de toekomst

De risico’s van kernenergie en de mogelijkheden van duurzame energie-opwekking zijn de onderwerpen van een film- en discussieavond die maandag 8 april plaatsvindt bij Omslag in Eindhoven.

De avond begint met de vertoning van een korte documentaire over de ramp in Fukushima in Japan, waar op 11 maart 2011 een aardbeving en Tsunami een Japanse kerncentrale troffen. Naar aanleiding hiervan moesten 160.000 mensen evacueren. Velen zijn nog niet teruggekeerd.

Campagnevoerder Kim van Sparrentak van World Information Service on Energy (WISE) zal daarna een presentatie geven over de huidige situatie rondom de kerncentrales in Doel en Tihange, die net over de Belgische grens staan. Twee van de reactoren hebben scheurtjes in het reactorvat. Volgens experts nemen ENGIE en de Belgische overheid onnodig risico door deze scheurtjescentrale te laten draaien.

Daarnaast wordt er tijdens de avond ook naar de toekomst gekeken. Steeds meer Nederlanders wekken zelf hun energie duurzaam op als lid van een energiecoöperatie.

De avond bij Omslag, met de titel ‘Van Fukushima tot Tihange en verder’ is een initiatief van WISE, de energieorganisatie die is opgericht in 1978 als informatie- en netwerkcentrum voor burgers en organisaties die zich zorgen maken over kernenergie, radioactief afval en straling. WISE voert campagne voor veilige energie, onder andere energiebesparing en duurzame energie. WISE heeft bureaus in Amsterdam, Argentinië, de Oekraïne, Oostenrijk, India, Japan, Rusland, Slowakije, Tsjechië, Zuid-Afrika, en in Zweden.

De avond bij Omslag begint maandag 8 april om 19.30. Hoogstraat 301a, 5654 NB Eindhoven.

Iedereen is van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *